Βιογραφικό και επικοινωνία

      Μπoρείτε να επικοινωνήσετε με τον Δαυίδ Τζόνσον στο email :     millriver@bcn.net

                                                                            
                                                           
                                                                                φωτογραφία : Ένη Κούκουλα

Ο Δαυίδ Τζόνσον, γεννήθηκε στο Σαν Πέδρο της Καλιφόρνιας και πήρε το πτυχίο του στη μουσική (Bachelors Degree) από το πανεπιστήμιο Redlands στην Καλιφόρνια, όπου σπούδασε δίπλα στην Louanne Fuchs.

 Νικητής του πρώτου βραβείου του ετήσιου διαγωνισμού Redlands Bowl, συνέχισε τις σπουδές με τον Earl Voorhies στην Πασαντίνα
, τον Karl Ulrich Schnabel και την Isabelle Byman στο Manhattan School of Music στη Νέα Υόρκη, όπου ολοκλήρωσε επιτυχώς τις μεταπτυχιακές του σπουδές με διακρίσεις.Το 1980 πραγματοποίησε το πρώτο του ρεσιτάλ στη Νέα Υόρκη όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον Peter G. Davis των New York Times, ενώ ακολούθησαν πολλά επιτυχημένα ρεσιτάλ και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Εργάστηκε για αρκετό καιρό στο Λονδίνο με την Carola Grindea, ιδρύτρια της EPTA (Ευρωπαϊκή Ένωση Καθηγητών Πιάνου) και ειδικεύτηκε πάνω στη μουσική ερμηνεία και στη σημασία της αντιμετώπισης και εξάλειψης του άγχους από τους πιανίστες (η κα. Grindea συνέβαλε στην καθιέρωση της ISSTIP - Διεθνής Εταιρεία για τη Μελέτη της έντασης στην απόδοση).

Tον Ιούλιο του 2005 τιμήθηκε για το έργο του από την Beethoven Piano Society of Europe και του δόθηκε ο τίτλος του αντιπροσώπου της στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόσφατα μετακόμισε στην Αθήνα και ζει πλέον μόνιμα στο Παγκράτι.

No comments:

Post a Comment